03-6192196

© 2017 כל הזכויות שמורות למגש פרבר בע"מ

 

 

בניית אתר: אריק ברנשטיין שיווק במדיה חברתית

מה בארוחה

מה חשוב לנו

חינוך לתזונה מאוזנת ובריאה

שימוש בחומרי גלם איכותיים

שימת דגש על מנות עתירות חלבון

- חשיפת הילדים למגוון טעמים וערכים תזונתיים

מתן גמישות מרבית בבחירת והתאמת התפריט 

שילוב דגנים מלאים בתפריט - 

- ילדים אוכלים, שבעים ונהנים!

אנו עובדים על פי הנחיות חוזר מנכ"ל משרד הבריאות מחודש יוני 2016. הארוחה מורכבת ממנת חלבון עשירה, תוספת פחמימה מלאה (חלקית), ירקות מבושלים/קטניות, ירקות טריים ופרי. כל צהרון מקבל בנוסף לארוחה לחם טרי וממרחים שונים כגון: חומוס וטחינה גולמית

 

מנת החלבון

כל יום בשבוע מוגשת לילדים מנת חלבון שונה מתוך מגוון עשיר כגון: שוק עוף, שיפוד הודו/עוף, שניצל אפוי בתנור, חזה עוף, שווארמה, קציצות עוף/בקר, בולונז, ועוד. גיוון וחשיפת הילדים לשלל סוגי מנות שומר על מרכיב החוויה בארוחת הצהריים.

מנות Meatless 

כחלק ממגמת הבריאות והרצון של ההורים והגורמים המקצועיים לספק לילדים חלבון מן הצומח ולשלב בתפריטים "יום ללא בשר" (MEATLESS), פיתחה מגש מגוון רחב של מנות, אשר בצירוף הקטניות מספקות את כמות החלבון הנדרשת מן הצומח. מגוון המנות כולל: פשטידת ירק ביתית, בולונז צמחוני, קציצות עדשים וקציצות חומוס.

 

פחמימה

לצד החלבון מוגשת לילדים מנת פחמימה, המשלבת דגנים מלאים. המטרה היא חשיפת הילדים לטעם הדגנים המלאים בהדרגתיות ובמהלך השנה לנסות ולהעלות את היחס של הדגנים המלאים לעומת הרגיל, החזון הוא כמובן לעבור לדגנים מלאים בלבד

ירק מבושל 

למרות שאכילת הירקות המבושלים פחות פופולרית בקרב הילדים הקטנים, אנו ממשיכים להדריך את הצוותים לנסות כל יום לעודד את הילדים לטעימה קטנה שתוביל לבסוף לאכילת ירקות מבושלים כחלק בלתי נפרד מארוחת הצהריים, שכן לירקות מבושלים טעם נרכש.

ירק טרי 

מדי יום מסופקים לצהרון ירקות טריים בשלושה צבעים לפחות, כשהשאיפה להרגיל את הילדים לאכילת ירקות ממגוון רחב כגון: מלפפון, עגבניה, גזר, גמבה בצבעים, קולורבי ואבוקדו בעונה. 

אנו נותנים משקל וחשיבות רבה לאכילת ירקות טריים העתירים בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים, ולכן מעודדים את הצוות להקפיד לשים על השולחנות את הירקות לפני תחילת הארוחה על מנת שהילדים יאכלו כמנה ראשונה.

אנו מקפידים על: 
  • מוצרי הבשר והעוף ללא תוספות פוספטים ונטריטים

  • הפחתת נתרן באופן משמעותי

  • שימוש במוצרים של היצרנים המובילים סוגת/ קנור/ אסם/ סנפרוסט וכו'

  • מענה לילדים בעלי רגישויות כגון רגישות לגלוטן. מגש רוכשת עבורם מנות  מיוחדות המאושרות ע"י משרד הבריאות

  • מגש מקפידה על בישול ללא חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וצבעי מאכל

  • אין שימוש באבקות מרק, הסמכת התבשילים מתבצעת מרכיבים טבעיים בלבד

  • מגש מספקת לכלל לקוחותיה פחמימות מלאות חלקית, כגון: קוסקוס 50%, פתיתים 30%, אורז 20%

  • מגש מקפידה על בישול בתבלינים ללא מונוסודיום גלוטומט

  • שימוש בשמן קנולה בלבד

  • הארוחות מבושלות מדי יום ואינן עוברות תהליך הקפאה