top of page

חברת מגש הינה אחת החברות הוותיקות והמוערכות בתחום הזנת הילדים והנוער. החברה הוקמה בשנת 1991 על ידי גאולה פרבר ובתה יפית פרבר.  

גאולה הינה תזונאית מוסמכת המתמחה בהזנת ילדים ונוער. בתחילת דרכה המקצועית הדריכה אנשי צוות במעונות ילדים בתחום תזונה בריאה ונכונה, ניהלה חדרי אוכל בבתי ספר, לימדה כלכלת בית וריכזה מגמת מטפלות בבתי הספר התיכוניים, אך הרעיון להקים חברת הסעדה נולד כמעט במקרה. "קיבלתי הצעה מויצ"ו תל אביב לבשל למעונות בעיר", מספרת גאולה. אמרתי לביתי : "אם את מצטרפת אליי אנחנו הולכות על זה".

יפית החליטה להיענות לאתגר שהציבה בפניה אמה, וביחד הן הקימו עסק משפחתי קטן שנועד להזין כ-400 ילדים. תחילה השתיים בישלו בביתן, אך כעבור שנה החלו להגיע עוד ועוד הזמנות, והן הבינו שעליהן למצוא מטבח גדול יותר ולגייס עובדים נוספים. "כשהחלטתי להקים את המפעל לא יכולתי לדמיין לאן הוא יגיע", מודה גאולה.

אודות מגש

מגש פרבר
מגש פרבר

מבחינת גאולה הזנת ילדים היא הרבה מעבר לבישול וחלוקת אוכל, אלא אידיאולוגיה של ממש. בראשית שנות ה-90' תחום ההזנה עוד היה בחיתוליו, והיא פעלה רבות כדי לעורר מודעות לחשיבות התזונה בגילאים צעירים, ושכנעה עיריות ומועצות להשקיע כספים במימון ארוחות לילדים.   

במרוצת השנים גאולה העבירה את האחריות על ניהול החברה ליפית שכיום משמשת כמנכ"לית, ואת האחריות על ניהול המטבח מסרה לידיו של השף עמית זיידמן. עם זאת, היא עדיין מעורבת בעשייה ודואגת שהחברה תמשיך לפעול בהתאם לרוח ולערכים שהנחו אותה לכל אורך הדרך. בהתאם למורשת של גאולה, חברת מגש שמה דגש על איכות חומרי הגלם, הקפדה על בטיחות מזון, תהליכי ייצור נכונים, בניית תפריט מאוזן, הגשה אסתטית, ניקיון, שמירה על סביבה וקיימות, שירות לקוחות קשוב ושירותי והכי חשוב שיהיה אוכל טעים שילדים אוהבים.

מגש פרבר

בשלושת העשורים שחלפו מאז הקמתה, חברת מגש הקטנה והמשפחתית צמחה להיות אחת מחברות ההסעדה הגדולות בארץ. בשנת 2019 חנכה החברה את מפעלה החדש והמתקדם בפתח תקוה. המפעל ששטחו 2,500 מ"ר בנוי, נבנה בתכנון מוקפד ונמצא בחזית הקידמה והטכנולוגיה בתחום הזנת הילדים בארץ.

 

כיום מספקת החברה למעלה מ- 25,000 מנות ביום שמרביתן מגיעות לגני ילדים, צהרונים, בתי ספר, קייטנות ומוסדות חינוך שונים. החברה עובדת עם לקוחות רבים, ביניהם: מילגם – מפעל ההזנה הארצי, עיריית תל אביב, עיריית רמת גן, עיריית גבעתיים, עיריית רמת גן, עיריית חדרה, מועצה אזורית עמק חפר, מועצה אזורית גבעת ברנר, מזכרת בתיה, קריית טבעון, וכן מועצות ועיריות נוספות לרבות מפעילי צהרונים ומתנ"סים מובילים הפרוסים על פני מגוון רחב של רשויות.

 

למרות הגדילה המשמעותית של החברה, גאולה ויפית עדיין דואגות לשמור על אווירה חמה ומשפחתית בקרב העובדים ועל יחס חם ואישי עם לקוחות החברה. "הקו שמנחה אותי ואת כל עובדי החברה הוא לבשל ולהגיש מזון שהיינו שמחים להגיש לילדים שלנו, מבחינת הטעם, האיכות והנראות. אני אמא בעצמי ומנהלת המפעל ודואגת שאמירה זו תהיה נר לרגליי ולרגלי כל העוסקים במלאכה במפעלי", אומרת יפית.

בריא וטעים, מוגש בזמן, מוגש בחום, מוגש באהבה
bottom of page